0224 482 20 25

info@manticigida.com

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 18:00

Sık Sorulan Sorular
Anasayfa Sık Sorulan Sorular

HAMMADDE KABULÜ

Dışarıdan hammadde olarak almış olduğumuz un, soya proteini, soğan, yumurta tozu, karabiber, kırmızı toz biber, nane, keklik, pul biber, kimyon, yağ ve kıyma malzemeleri kalite kontrolden geçtikten sonra işletmeye alınır.

HAMURUN HAZIRLANMASI

Hamur kazanına belli oranlarda un, su, tuz, yumurta tozu konulur ve karışımı sağlanır. Karışımın homojen ve belli sürede yapılması gerekir.

HAMURUN YOĞRULMASI

Hazırlanan hamur yoğurma kazanlarına alınır, burada hamurun hem yoğrulması hem de mantı makinelerine verilmek üzere hamurun rulo olması sağlanır. Rulo halindeki hamur işlenmek üzere makinelere verilir.

İÇ HAZIRLAMA

İç hazırlama kazanına belli oranlarda galeta unu soya proteini, su, tuz, soğan, yağ, karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber, nane ve keklik koyularak homojen bir şekilde karışımı sağlanır. Ayrıca alınan siparişlere bağlı olarak tüm bu karışıma belli oranda dana kıyması ilave edilerek karışımın hazırlanması veya yine isteğe bağlı olarak sade kıyma ve soğan karışımında iç hazırlanır.

MANTI ÜRETİMİ

Hazırlanan hamur ve iç mantı üretim makinesine verilir. Çıkan mantılar el değmeden bant üzerinde pastörize işlemine tabi tutulur. Ayrıca üretim esnasında her bir makineden çıkan mantı kalitesinin anlaşılması için alınan belli miktarda numune mantı hassas terazide tartılır.

PASTÖRİZASYON

Üretilen mantılar bant üzerinde pastörize makinesine gelir. Bulaşmış olan mikroorganizamaların yok edilmesi ve yeniden mikroorganizmanın bulaşmasını önlemek için buhar sistemi uygulanır. Pastörizeden hemen sonra ıslanmış olan mantının kurutulması için ısıl işlemi ve havalandırma işlemi uygulanır.

FIRINLAMA VE SOĞUK HAVADA DEPOLAMA

Pastörize aşamasından çıkan mantılar, altında mantının düşmeyeceği boyutlarda delikleri bulunan eleğe denir. burada olası mantı iç malzemeleri hazırlanırken şekil bozukluğu olan mantılar ayıklanır. Ardından fırınlanacak mantı tepsilere alınarak fırınlamaya verilir. Fırınlamadan hemen sonra çıkan mantılar dinlendirilmek üzere paslanmaz çelikten yapılan kazanlara alınır. Dondurulmuş mantı üretilecekse mantılar kasalara alınır ve -18 °C soğuk hava deposunda depolanır.

PAKETLEME

Fırınlanan mantılar 1 gün sonra 500 g olacak şekilde üzerinde içerik ile ilgili bilgi, üretim ve son kullanma tarihi, saklama koşulları ve yasal bütün bilgilerin bulunduğu gıda üretimine uygun OPP-CPP'den yapılmış poşetlerde otomatik paketleme makinesi ile paketlenir. Ayrıca 5000 g, 10.000 g dökme mantılarda yine OPP-CPP poşetlere konularak karton kutularda ambalajlanır. Ambalaj olarak kullanılan karton kutuların üzerinde bulunması gereken tüm yasal yazılar yazılıdır. Dondurulmuş olarak pazara sunulan mantılarda 1 gün sonra yine istenilen gramajlarda ve çözünmesine izin vermeden paketleme yapılarak ya soğuk depoya ya da sevkiyata verilir. Dondurulmuş mantının sevkiyatı da yasal kurallar çerçevesinde yine -18 °C soğutucusu olan arabalarla yapılmaktadır.

PAZARA SUNMA (SEVKİYAT)

Üretilen mantının son kalite kontrolleri yapılır. Sevkiyat, müşteri ile yapılan anlaşmaya bağlı olarak ya bizim tarafımızdan ya da alıcı tarafından yasal işlemlerin gerektirdiği kurallar çerçevesinde yapılır.

Bizi Arayın 0224 482 20 25

Bizi Arayın 0224 482 20 25

Çalı Mah. Adabağlar Cad. No:8/1 Nilüfer / BURSA

E-KATALOG

Ürünlerimiz ve diğer bilgilendirmelerimiz için E-Kataloğu inceleyiniz

© Copyright 2019 ENYENİWEB Tüm Hakları Saklıdır .